Hemorphin-7 regulates interleukin-2 promoter activity by Ca2+/calmodulin/calcineurin/NFAT signaling pathway - O. V. Hunanyan (Հայաստանի ԳԱԱ)
Վերջերս ստացվել են տվյալներ, որոնք վկայում են այն մասին, որ հեմորֆին -7-ը (H-7) ընկճում է նՄ կոնցենտրացիաների տիրույթում ԴՆԹ-ի հետ տրանսկրիպցիոն գործոններ NFAT և AP-1-ի կապումը: Ինչպես հայտնի է, կալցինեյրինը մասնակցում է մի շարք ցիտոկինների, ներառյալ ինտերլեյկին-2-ի (IL-2) սինթեզի պրոցեսում` համագործակցելով նշված տրանսկրիպցիոն գործոնների հետ: Недавно были получены данные, свидетельствующие о том, что геморфин-7 (H-7) ингибирует в нМ концентрациях связывание транскрипционных факторов NFAT и AP-1 с молекулой ДНК. Как известно, кальцинейрин контролирует синтез ряда цитокинов (IL-2 и др.) на уровне транскрипции генов, взаимодействуя с указанными транскрипционными факторами. Поэтому в данной работе впервые было изучено влияние H-7 на активность кальцинейрина лимфоцитов крови человека.
Keywords: Medicine; Other systems of medicine