Влияние дополнительного назначения пробиотика «Нарине» на степень эрадикации, частоту реинфекции и рецидивов при терапии язвенной болезни, ассоциированной с хеликобактериозом - К. Г. Инджигулян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Ներկայացված աշխատանքում տրված է համեմատական գնահատական էրադիկացիոն թերապիայի էֆեկտիվության առանց պրո բիոտիկի և պրոբիոտիկ “Նարինե”-ով, որը պարունակում է 2109 կենդանի բակտերիաների շտամներ L.A.Ep 317/402, հավելյալ նշանա կումով նրա ընդունված ընդհանուր ստանդարտ դեղորայքային սխե մային (7 օր ՊՊԻ, ամոքսացիլին և կլարիտրոմիցին) ընդունված դեղա չափերով և 14-օրյա Դե-նոլի (Վիսմուտի տրիկալիի դիցիտրատ) նույ նանման սխեմայով, սակայն կարճեցված (4 օր) անտիբիոտիկոթե րապիայի կուրսով: A comparative evaluation of eradication efficiency of standard scheme of medications (proton pump inhibitor, amoxicillin and claritromycin in standard doses, 7days; De-nol, 14 days) and of the same scheme, but a shortened (4 days) course of antibiotics with and without probiotic “Narine” containing 2ּ 109 of live Lactobacillus Acidophilus Ep 317/402 bacteria has been conducted in patients with ulcerous disease associated with H.pylori.
Keywords: Medicine