Суммарный индекс Tei обоих желудочков как маркер прогноза при остром инфаркте миокарда левого желудочка нижней локализации с элевацией сегмента ST - Г. Г. Айрапетян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Հետազոտության նպատակն էր ուսումնասիրել ձախ փորոքի (ՁՓ)և աջ փորոքի(ԱՓ)Tei ինդեքսների, ինչպես նաև երկու փորոքների գումարային Tei ինդեքսի պրեդիկտիվ նշանակությունը և ազդեցությունը մահացության և կրկնակի հոսպիտալացման վրա ՁՓ սրտամկանի ST սեգմենտի էլևացիայով ստորին տեղակայման սուր ինֆարկտի (STEMI) ժամանակ, մշակել բարձր ռիսկի հիվանդների որոշման չափանիշներ: The study aims were to evaluate predictive significance of Tei indices of left ventricle (LV), right ventricle (RV) as well as aggregated Tei index of both ventricles in LV inferior ST elevation myocardial infarction (STEMI) in terms of their influence on mortality re-hospitalization rates and to work out a set of criteria for identification of high risk groups.
Keywords: Medicine