Մարզվանի հայությունը ցեղասպանության տարիներին (1915-23 թթ.) - Ստեփանյան, Ինեսա (ՀՀ ԳԱԱ Հայոց ցեղասպանության թանգարան-ինստիտուտ)
Հոդվածում ներկայացվում է Առաջին աշխարհամարտի և դրան հաջորդած տարիների ընթացքում Սեբաստիայի վիլայեթի Մարզվան քաղաքի հայերի տեղահանությունների և կոտորածների պատմությունը: This article presents the story of deportation and massacres of the Armenians of the town of Marsovan in Sebastia province during the First World War and the following years. В данной статье представлена история депортации и резни армян города Марзван провинции Себастия во время Первой мировой войны и в последующие годы.
Keywords: Հայոց ցեղասպանություն; Հայոց պատմություն