Ռաֆայել Լեմկինի ցեղասպանագիտական ուսումնասիրությունները ժխտողականների մեկնաբանությամբ - Պողոսյան, Նարեկ (ՀՀ ԳԱԱ Հայոց ցեղասպանության թանգարան-ինստիտուտ)
Հայոց ցեղասպանության իրողության կարևոր նշանակությունը Ռաֆայել Լեմկինի գիտական գործունեության մեջ լուրջ անհանգստություն է պատճառում ժխտողականներին: Ուստի Թուրքիան, առաջ տանելով իր ժխտողական քաղաքակա- նությունը, Հայոց ցեղասպանությունը ժխտող հետազոտողների միջոցով փորձում է Հայոց ցեղասպանության պատմական իրողությունը կեղծող փաստարկներ ներկայացնել՝ աղավաղելով Ռ.Լեմկինի գործունեությունը: Հոդվածում փաստերի միջոցով ի հայտ է բերվում ժխտողականների կեղծարարության փորձերի ողջ սնանկությունը: The importance of the fact of the Armenian Genocide in Rafael Lemkin's scientific activity is of great concern to the denialists. Therefore, Turkey, through its denying policy, is trying to present arguments to falsify the historical fact of the Armenian Genocide by denialist researchers distorting R. Lemkin's activities. Throughout the article, the whole bankruptcy of denialist fraud attempts is revealed. Важность факта Геноцида армян в научной деятельности Рафаэля Лемкина вызывает большую озабоченность у отрицателей геноцида. Поэтому Турция по- средством своей политики отрицания пытается фальсифицировать исторический факт Геноцида армян путем искажения деятельности Р. Лемкина. В статье последовательно раскрывается несостоятельность этих попыток.
Keywords: Հայոց ցեղասպանություն; Հայոց պատմություն