Ապամարդկայնացման երևույթը ցեղասպանությունների իրականացման գործընթացում - Մանուկյան, Սուրեն (ՀՀ ԳԱԱ Հայոց ցեղասպանության թանգարան-ինստիտուտ)
Ապամարդկայնացումը կարևորագույն գործոն է ցեղասպանություններն իրականացնելու համար: Թիրախ խմբի նպատակաուղղված զրկումը մարդկային հատկանիշներից ջնջվում է մարդասպանության նկատմամբ գոյություն ունեցող բարոյական արգելքներն ու պատնեշները։ Dehumanization is a crucial factor in the implementation of genocides. The targeted deprivation of the victim group from the human features is the eradication of existing moral limitations to human killing. Дегуманизация является решающим фактором в процессе осуществлении геноцида. В результате целенаправленного лишения жертвы человеческих черт исчезают также существующие моральные барьеры и психологические препятствия для убийства людей
Keywords: Հայոց ցեղասպանություն; Հայոց պատմություն