Իթթիհատական ջիհադը և հայոց ցեղասպանությունը. Ջիհադի ունեցած հետևանքները քրիստոնյաների համար - Խաչատրյան, Շուշան (ՀՀ ԳԱԱ Հայոց ցեղասպանության թանգարան-ինստիտուտ)
Հոդվածի մեջ ներկայացվում են 1914 թ. նոյեմբերի 14-ին հայտարարված սրբազան պատերազմի ունեցած հետևանքներն ընդդեմ Օսմանյան կայսրության քրիստոնյաների, մասնավորապես՝ հայերի: Հոդվածը կառուցված է ականատեսների վկայությունների և ժամանակի մամուլում եղած արձագանքների հիման վրա: The article presents the consequences of the holy war (declared on November 14, 1914) against the Christians of the Ottoman Empire, particularly-the Armenians. The research is based on eyewitness accounts and some feedbacks from the time press. В статье представлены последствия священной войны (объявленной 14 ноября, 1914 г. ) в Османской империи против христиан, особенно - против армян. В статье приводятся свидетельства очевидцев и современников, а так же некоторые отзывы из прессы.
Keywords: Հայոց ցեղասպանություն; Հայոց պատմություն