Համիդյան կոտորածներն ականատես-վերապրողների վկայություններում - Հակոբյան, Նարինե (ՀՀ ԳԱԱ Հայոց ցեղասպանության թանգարան-ինստիտուտ)
Հոդվածում ուսումնասիրության են ենթարկվում 1890-ական թթ. hամիդյան կոտորածների ականատես-վերապրողների տասնյակ տպագիր վկայություններ: Փորձ է արվում բազմակողմանիորեն վերլուծելու դրանք` հասկանալու և գնահատելու համար դրանց աղբյուրագիտական նշանակությունը: In this article dozens of printed Hamidian Massacres’ eye-witnesses testimonies of 1890s are investigated. An attempt is made to thoroughly analyze them, in order to understand and evaluate their value as a source. В статье исследуются десятки опубликованных свидетельств очевидцев Гамидской резни 1890-х годов. Предпринимается попытка их всестороннего анализа с целью оценки их ценность в качестве источника.
Keywords: Հայոց ցեղասպանություն; Հայոց պատմություն