Փրկություն հայ որբերին. Առաքել Չաքրյանի հուշերը - Գզոյան, Էդիտա (ՀՀ ԳԱԱ Հայոց ցեղասպանության թանգարան-ինստիտուտ)
Հոդվածում ներկայացվում է 1919թ. Բրիտանական բարձրագույն հանձնաժողովի կողմից ձևավորված Հայ-հունական բաժնի հայ պատվիրակ Առաքել Չաքրյանի հոդվածաշարը՝ նվիրված մուսուլմանական տներից և հաստատություններից բռնի իսլամացված հայ երեխաների հավաքագրման, նրանց ինքնության վերադարձնելու ժամանակ հանդիպող խոչընդոտներին, ինչպես նաև թուրք պաշտոնյաների հարուցած դժվարություններին: The article presents memoirs of Arakel Chakirian, an Armenian delegate of the Armenian-Greek Section established by the British Hight Commission in Costantinople in 1919, published in “The Orient News” newspaper by the decision of the Section. В работе представлена серия статей Аракела Чакряна, армянского делегата Армяно-греческого отдела, образованного Британской верховной комиссией в 1919 году, опубликованные в газете “The Orient News”.
Keywords: Հայոց ցեղասպանություն; Հայոց պատմություն