Ռաֆայել Լեմկինի դիտարկումները հայկական կոտորածների վերաբերյալ գրքաչափ (book-length) ձեռագրի «Սպանելու մտադրություն: Ո՞վէ մեղավոր» ենթաբաժնում - Պողոսյան, Նարեկ (ՀՀ ԳԱԱ Հայոց ցեղասպանության թանգարան-ինստիտուտ)
Հոդվածում վերլուծվում է Հայոց ցեղասպանության վերաբերյալ Լեմկինի գրած «Հայկական կոտորածների վերաբերյալ գրքաչափ ձեռագրի » «Սպանելու մտադրությունը, ո՞վ է մեղավոր » ենթաբաժինը, որում հեղինակն ուշագրավ դիտարկումներ է անում Հայոց ցեղասպանության իրագործման դրդապատճառների մասին և նշում, թե ովքեր են այդ հանցագործության իրագործման պատասխանատուները: The article considers the subsection “Intent to kill- Who is guilty?” of Raphael Lemkin’s “Turkish Massacre of Armenians - Book-Length Manuscript”, dedicated to the topic of the Armenian Genocide, in which the author reveals interesting remarks on the causes of the Armenian genocide, and indicates those, who are responsible for this crime. В статье анализируется подраздел «Намерение убийства: кто виноват?» рукописи Рафаэля Лэмкина «Рукопись книжного формата об армянской резне», посвященный теме Геноцида армян, в котором автор делает интересные наблюдения о мотивах Геноцида армян и указывает на тех, кто несет ответственность за осуществление преступления.
Keywords: Հայոց ցեղասպանություն; Հայոց պատմություն