Բռնությունների և սպանությունների ծիսականացումը Մեծ եղեռնի ընթացքում - Խաչատրյան, Շուշան (ՀՀ ԳԱԱ Հայոց ցեղասպանության թանգարան-ինստիտուտ)
Այս ուսումնասիրությամբ վեր է հանվում Հայոց ցեղասպանության ընթացքում տեղի ունեցած բռնությունների և սպանությունների ծիսականացման երևույթը: Ծիսականացումը դիտարկվում է որպես Հայոց ցեղասպանության իրականացման կրոնական գործոնի խոսուն օրինակ: This study is about the ritualization of violence and murders during the Armenian Genocide. Ritualization is regarded as one of the most vivid components of the religious factor of the Armenian Genocide. The key points to which reference is made are as follows: В данном исследовании изложены некоторые проявления феномена ритуализации насилий и убийств во время Геноцида армян. Ритуализация рассматривается как один из наглядных примеров религиозного фактора в осуществлении Геноцида армян.
Keywords: Հայոց ցեղասպանություն; Հայոց պատմություն