Սասունի՝ 1894 թ. կոտորածի արձագանքներն արևելահայ մամուլում - Հակոբյան, Նարինե (ՀՀ ԳԱԱ Հայոց ցեղասպանության թանգարան-ինստիտուտ)
Հոդվածում անդրադարձ է կատարվում արևելահայ մամուլում Սասունի՝ 1894 թ. կոտորածի վերաբերյալ տեղ գտած արձագանքներին: Այդ նպատակով հետազոտության են ենթարկվել 1890-ական թվականներին արևելահայ իրականության մեջ եռանդուն գործունեություն ծավալած «Մշակ›, «Նոր Դար», «Արձագանք » թերթերի և «Մուրճ » ամսագրի հրապարակումները: The current paper studies the responses of Sassoun massacre of 1894 in Eastern Armenian press. For this purpose the publications of “Mshak,” “Murj,” “Nor Dar,” and «Ardzagank» periodicals are observed, which occupied an important place in Eastern Armenian reality. В данной статье рассмотрены отклики Сасунской резни 1894 года в восточно- армянской прессе. С этой целью были проанализированы публикации журналов «Мшак», «Мурдж», «Нор-Дар» и «Ардзаганк», которые занимали важное место в восточноармянской действительности.
Keywords: Հայոց ցեղասպանություն; Հայոց պատմություն