Հայոց ցեղասպանության թեմայի զարգացման միտումները «Ակօս»շաբաթաթերթի էջերում Հրանտ Դինքի խմբագրապետության տարիներին(1996-2007 թթ.) - Միրզոյան, Էլինա (ՀՀ ԳԱԱ Հայոց ցեղասպանության թանգարան-ինստիտուտ)
Հոդվածի շրջանակներում ամփոփված նյութը նկատել է տալիս այն, որ թուրքական մամուլի, Թուրքիայի հասարակական- քաղաքական և գիտավերլուծական շրջանակների օրակարգերում նշված տարիներին Հայոց ցեղասպանության թեմայի մուտքը և զարգացումը մեծապես կապված են «Ակօս »-ում հրատարակվող ոչ միայն հայ, այլև այլազգի հեղինակների հոդվածների հետ: The article demonstrates that the appearance of the Armenian Genocide topic on the agenda of the Turkish press and Turkey’s sociopolitical and scientific-analytical circles, as well as its further development is greatly connected with “Agos”, and mainly with the publications of Armenian and foreign authors’ in the weekly. However, part of the publications on the Armenian Genocide was unacceptable for the Armenians. Изложенный в статье материал позволяет заметить, что в указанные годы включение темы Геноцида армян в повестку дня турецкой прессы и общественно-политических, научно-аналитических кругов Турции, а также дальнейшее развитие этой темы были главным образом связаны с газетой «Акос» и опубликованными в ней статьями армянских и иностранных авторов.
Keywords: Հայոց ցեղասպանություն; Հայոց պատմություն