Նախապատրաստելով ցեղասպանությունը: Ցեղասպանական միջավայրի ձևավորումը Օսմանյան կայսրությունում (1908-1914թթ.) - Մանուկյան, Սուրեն (ՀՀ ԳԱԱ Հայոց ցեղասպանության թանգարան-ինստիտուտ)
Առաջին համաշխարհային պատերազմի նախօրեին Օսմանյան կայսրությունում տեղի էր ունենում հայերի, որպես ներքին թշնամիների կերպարի ձևավորում, ինչը թույլ էր տալիս հրահրել մահմեդական բնակչությանը մասնակցելու հայերի բնաջնջման գործընթացին: On the eve of the First World War an image of Armenians as internal enemies was constructed, which allowed to incite the Muslim population of the Ottoman Empire and involve them in the process of extermination of Armenians. Накануне Первой мировой войны в Османской империи происходил процесс конструирования образа армян как внутренних врагов, что позволило вовлечь широкие массы мусульманского населения в процесс истребления армянского населения.
Keywords: Հայոց ցեղասպանություն; Հայոց պատմություն