Հասան Չելեբի. Սեբաստիայի տեղահանության ճանապարհի մի կայանի շուրջ - Սուքիասյան, Ռոբերտ Ա. (ՀՀ ԳԱԱ Հայոց ցեղասպանության թանգարան-ինստիտուտ հիմնադրամ)
Հայոց ցեղասպանության իրագործման hիմնական բաղադրիչներից մեկի՝ բռնի տեղահանությունների միջոցով հայ բնակչությունն արմատախիլ արվեց սեփական բնաշխարհից և ոչնչացվեց սիրիական անապատների ճանապարհին։ The paper examines one of the transitional stations – Hasan Chelebi – used during the deportations of the Armenian population of Sebastia in the context of the Armenian Genocide. В статье рассматривается одна из перевалочных станций, использовавшихся во время депортации армянского населения Себастии в контексте Геноцида Армян перевалочная станция Хасан Челеби
Keywords: Հայոց ցեղասպանություն; Հայոց պատմություն