Հայկական մշակութային արժեքների յուրացման և ոչնչացման երիտթուրքական քաղաքականությունը (1915-1918 թթ.) - Պարսամյան, Սեդա (ՀՀ ԳԱԱ Հայոց ցեղասպանության թանգարան-ինստիտուտ հիմնադրամ)
Հոդվածում ներկայացվում է 1915-1918 թվականներին հայկական մշակութային արժեքների յուրացման և ոչնչացման երիտթուրքական քաղաքականությունը՝ որպես ցեղասպանական ծրագրի բաղկացուցիչ մաս: The article presents the Young Turks’ policy of appropriation and destruction of the Armenian cultural values during 1915-1918 as part of a genocidal program. В статье представлена политика присвоения и уничтожения армянских культурных ценностей в 1915-1918 гг., как составная часть младотурецкой геноцидальной программы.
Keywords: Հայոց ցեղասպանություն; Հայոց պատմություն