Ցեղասպանության ժխտումը՝ որպես ռասիզմի դրսևորում. մոտեցումները միջազգային իրավունքում - Գզոյան, Էդիտա (ՀՀ ԳԱԱ Հայոց ցեղասպանության թանգարան-ինստիտուտ)
Ազգային և միջազգային դատարանների որոշումները ևս հստակորեն մատնանշում են, որ ցեղասպանության ժխտումը կամ ցեղասպանության որևէ իրողության մինիմալացումը կամ աղավաղումը ռասայական խտրականության ձևեր են և պետք է պատժվեն օրենքով: Genocide is not a single act but a process. The International Association of Genocide Scholars identified 8 stages of Genocide: denial is the last stage. Геноцид не однократное действие, а продолжающийся процесс. Отрицание геноцида является последней 8-й стадией этого процесса. Многие ученые считают, что отрицание геноцида – опасное действие и должно быть наказуемо как преступление.
Keywords: Հայոց ցեղասպանություն; Հայոց պատմություն