Հայկական մշակութային արժեքների ոչնչացումն ու դրա հետևանքները 1894‑1896թթ. համիդյան կոտորածների տարիներին - Պարսամյան, Սեդա (ՀՀ ԳԱԱ Հայոց ցեղասպանության թանգարան-ինստիտուտ)
Սույն հոդվածում փորձել ենք ներկայացնել 1894-96թթ. համիդյան կոտորածների ընթացքում հայկական մշակութային արժեքների, մասնավորապես վանքերի, եկեղեցիների, կրթօջախների, ձեռագրատների, գրադարանների ոչնչացման եղանակները և դրանց հետևանքները: This article is an attempt to present the methods and consequences of the destruction of Armenian cultural property, especially churches, monasteries, schools and scriptoriums. В данной статье предпринята попытка представить последствия и методы уничтожения армянских культурных ценностей, в особенности церквей, монастырей, учебных заведений, хранилищ рукописей.
Keywords: Հայոց ցեղասպանություն; Հայոց պատմություն