Reports On The Massacres In Adana By Austro-Hungarian Newspapers - Merénics, Éva (ՀՀ ԳԱԱ Հայոց ցեղասպանության թանգարան-ինստիտուտ)
Հոդվածում քննության է առնվում ավստրո-հունգարական մամուլում 1909թ. Ադանայի կոտորածների արձագանքը: Հետազոտության համար ընտրվել է երեք թերթ՝ Վիեննայի «Neue Freie Presse»-ը, Բուդապեսշտի «Pester Lloyd»-ը և Պրահայի « Prager Tagblatt»-ը: Ժամանակագրական առումով քննության են առնվում 1909 թ. ապրիլի 13-ից մինչև 1909թ. հունիսի 20-ը ընկած հրապարակումները: Հոդվածը, հիմնած լինելով գերազանցապես ավստրո-հունգարական մամուլի հաղորդած տվյալների վրա, ուշագրավ տեղեկություններ հաղորդելուց բացի, արտահայտում է նաև այն հիմնական միտումները, որոնք ընկած էին այդ թեմայի լուսաբանման հիմքում` կապված հայկական կոտորածների և Օսմանյան Թուրքիայի ներսում անցուդարձերի շուրջ Ավստրո-Հունգարիայի դիրքորոշման հետ:
Keywords: Armenian Massacres