Վարուժան Ոսկանեանի «Շշուկների մատեան» վէպը բախտինեան քրոնոտոպի հայեացքով - Արեւշատեան, Աստղիկ (Տպարան Սրբոյ Յակոբեանց)
Այսպէս՝ որպէս ամփոփում՝ Վարուժան Ոսկանեանի «Շուկների Մատեանում» կարող ենք գտնել քրոնոտոպային ցանկացած երեւոյթ՝ վիպական տարբեր ժանրերում,սա նաեւ յուշի ճկունութեան արդիւնք է, քանի որ ժամանակային տարածութիւնը չափազանց մեծ է՝ շուրջ երկու դար: Thus, in Varuzhan Voskanyan’s "Book of Whispers" we can find any chronotypical phenomenon in different genres which is also the result of the humble flexibility, because the time space is too big - for about two centuries.
Keywords: Literature