Ս. Երրորդութեան Նարեկացիական ըմբռնումը «Մատեան Ողբերգութեան» երկում - Ալոյեան, Ներսեհ Աբղ. (Տպարան Սրբոյ Յակոբեանց)
Սբ. Երրորդութեան նարեկացիական ըմբռնումը «Մատեան ողբերգութեան» երկում` կարծես խտացուած է իր իսկ ստեղծած՝ «եզեռակի» («թիւ միշտ եզակի եզեռակի փառք») բառում, որով շեշտելով Հօր, Որդու և Սուրբ Հոգու եռմիասնութիւնը, նա մի դէմքին վերագրուող յատկութիւններն ու յարաբերութիւնները վերագրում է նաեւ միւսներին։ Narekatsi’s perception of Holy Trinity in the “Book of Lamentations» can be encompassed in a word he created himself - «yezeraki» («a number which is always singular, singular glory»).With this, he emphasizes the unity of the Father, the Son and the Holy Spirit, attributing the features and relations of one to the other two.
Keywords: Philosophy; Psychology; Religion; Literature; Christianity