Հայ ժողովուրդը՝ Յարութեան հաւատքին կը պարտի իր գոյութեան յաւերժութիւնը - Տիւլկէրեան, Վարդան Ա. Քհնյ. (Տպարան Սրբոյ Յակոբեանց)
Ս. Յարութեան իրականութիւնը հայ ժողովուրդին Քրիստոսի հանդէպ ցուցաբերած երախտագիտութեան եւ Իր աստուածութեան տօնն է։
Keywords: Christianity; Armenian church