Պատրիարք Սրբազան Հոր զեկոյցը Միաբանական Ժողովին, 10 նոյեմբեր, հունիսի 25-ին, 1998 - Սաւալանեան, Տիգրան Թումայի 1821-1896 [հիմնադիր խմբագիր՝ 1866-1867]; Մուրատեան, Մելքիսեդեկ վրդ. (Գարեգին), 1836-1903 [խմբ.՝ 1867-1875]; Սահակ Բ Կաթողիկոս Խապայեան, 1849-1939 [խմբ.՝ 1875-1877]; Բաբգէն Կաթողիկոս Կիւլէսէրեան, 1868-1936 [խմբ.՝ 1927-1930]; Ներսոյեան, Տիրան արք․, 1904-1989 [խմբ.՝ 1930-1931]; Գուշակեան, Թորգոմ արք․, 1874-1939 [խմբ.՝ 1932-1939]; Տէրտէրեան, Եղիշէ արք․, 1910-1990 [խմբ.՝ 1939-1990]; Մանուկեան, Թորգոմ արք․, 1919-2012 [խմբ.՝ 1990-2008]; Պուրճէքեան, Բագրատ վրդ․, 1969- [խմբ.՝ 2012-2013]; Գոճայեան, Մինաս, 1946- [խմբ.՝ 2014-2017]; Ալոյեան, Ներսեհ աբեղա, 1987- [խմբ.՝ 2018-] (Տպարան Սրբոյ Յակոբեանց)
Յուսիկ Եպիսկոպոսի Զեղծումը Երուսաղեմի մէջ Վանքապատկան Կալուածին DIS Ընկերութեան հետ 99 տարուան համար կնքուած համաձայնագրի: ՏնորԷն ժողովի 17 ապրիլի ե նիստի արձանագրությոնը Յուսիկ Սրբազանի գործի մասին. Խաժակ Արք. Պարսամյանի հունիսի 17-ի նամակը, որը Յուսիկ Սրբազանի՝ կրկին Արեւելյան թեմի հոգեւորականների դասին միանալու մասին է [անգլերեն-հայերեն զուգորդությամբ]. - Տնորէն ժողովի հունիսի 18-ի նիստը մերժում է Յուսիկ Սրբազանի Արեւելյան թեմին միանալու ցանկությունը եւ որոշումը ուղարկում Խաժակ Արք. Պարսամյանին [անգլերեն-հայերեն զուգորդությամբ] . - Թորգոմ Արք-ի Տնորէն ժողովի հունիսի 18-ի նիստի որոշման հունիսի 25-ի նամակը՝ ուղարկված Խաժակ Արք. Պարսամյանին [անգլերեն-հայերեն զուգորդությամբ]. - Յուսիկ Սրբազանի հուլիսի 3-ին գրած հրաժարական երկտողը [անգլերենով] , այս առթիվ Թորգոմ Արք-ի օգոստոսի 11—ին գրած նամակն՝ ուղղուած Ս. Հակոբյանց Վանքի Միաբաններին: Յաւելուած- a( 1 March 1998, from the Patriarch to Bishop Houssing. b( 13 March, from the Patriarch to Bishop Houssing. c( 7 March 1998, from the Bishop Houssing to the Patriarch. d. 1( 25 March 1998, from the Patriarch to Bishop Houssing. d. 2( 25. March 1998, from the Patriarch to Synod houssig. e( Undated, on Patriarchate՛s letterhead, DIS rent accounts. f( List of DIS Leases. g( The Patriarch՛s Remarks (In English, on Bishop Houssing՛s Report, at the Brotherhood՛s Assembly, on 6 Nov. 1997(. h( The Patriarch՛s Remarks (In Armenian, on Bishop Houssing՛s Report, on 6 Nov. 1997(. i( 17 May 1996, The Patriarch Revoking the power of Attorney of Bishop Houssing. j ( 5 August 1996, from the Patriarch to the Lawyers, requesting documents on Jerusalem, Ramlesh, Jaffa contracted properties. k( 17 April 1998, from the Bishop Houssing to the Patriarch.
Keywords: Christianity; Armenian church; Armenian Church - Pontifical Messages