Գլաձորեան սերունդ - Ն. Արք. Ծովական (Տպարան Սրբոյ Յակոբեանց)
Մխիթր Սասնեցի (1260?-1337).- Յովհաննէս Արք. Օրբէլեան (1270?-1324).- Մկրտիչ Վարդապետ (1250?-1310?).- Մարտիրոս Վարդապետ (1270?-1332?).- Մխիթար Վրդ. Երզնկացի (1270?-1340?).- Գրիգոր Արք. Բջնոյ (Խապար)(1275?-1332?).- Յովհաննէս Վրդ. Ծործորեցի (Երզնկացի) (1275?-1340?)։
Keywords: Auxiliary Sciences of History; Biography; Christianity; History of the Armenian Church; Education