Լատինական տօնակատարութիւն մը. Ճրագավարութիւն, - Մկրտիչ եպիսկոպոսի Մարաշ գնալը. - Հոգեհանգստեան պաշտօն Աղաթօն Գրիգոր Էֆենտիի յիշատակին համար. - Լուր Պէրութէն - Սաւալանեան, Տիգրան Թումայի 1821-1896 [հիմնադիր խմբագիր՝ 1866-1867]; Մուրատեան, Մելքիսեդեկ վրդ. (Գարեգին), 1836-1903 [խմբ.՝ 1867-1875]; Սահակ Բ Կաթողիկոս Խապայեան, 1849-1939 [խմբ.՝ 1875-1877]; Բաբգէն Կաթողիկոս Կիւլէսէրեան, 1868-1936 [խմբ.՝ 1927-1930]; Ներսոյեան, Տիրան արք․, 1904-1989 [խմբ.՝ 1930-1931]; Գուշակեան, Թորգոմ արք․, 1874-1939 [խմբ.՝ 1932-1939]; Տէրտէրեան, Եղիշէ արք․, 1910-1990 [խմբ.՝ 1939-1990]; Մանուկեան, Թորգոմ արք․, 1919-2012 [խմբ.՝ 1990-2008]; Պուրճէքեան, Բագրատ վրդ․, 1969- [խմբ.՝ 2012-2013]; Գոճայեան, Մինաս, 1946- [խմբ.՝ 2014-2017]; Ալոյեան, Ներսեհ աբեղա, 1987- [խմբ.՝ 2018-] (Ի տպարանի Սրբոց Յակովբեանց)
Յունիս 14 – Մկրտիչ արքեպիսկոպոսը վերադարձաւ Մարաշ: Յունիս 22 – Սբ. Գերեզմանի վրայ Սբ. Պատարագ մատուցուեց եւ յաջորդ օրը՝ կիրակի առաւօտ, Սբ. Պառարագ մատուցուեց Տիրամօր Սբ. Գերեզմանի վրայ, որից յետոյ Պատրիարքի գլխաւորութեամբ կատարուեց Հոգեհանգստեան պաշտօն՝ նորոգ հանգուցեալ Աղաթոն Գրիգոր փաշայի հոգու հանգստեան համար:
Keywords: Christianity; Armenian church; Practical Theology; Liturgy and Ritual; Auxiliary Sciences of History; Chronology; Calendar