Band Gap and Density of States of Multiwalled Boron Nitride Nanotubes - I. M. Danglyan; D. B. Hayrapetyan; E. M. Kazaryan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
The structure, stability of the zigzag single-walled and multiwalled Boron Nitride nanotubes have been investigated in the framework of generalized-gradient approximation (GGA) density functional theory (DFT). Results show that number of walls starting from two have not impact on band gap but increase density of states sugnificantly. Միաշերտ և բազմաշերտ զիգզագ կառուցվածքով բորի նիտրիդի նանոխողովակի կառուցվածքը և կայունությունը ուսումնասիրվել են խտության ֆունկցիոնալի տեսության ընդհանուր գրադիենտի մոտավորության շրջանակներում։ Արդյունքները ցույց են տալիս, որ շերտերի քանակը, սկսած երկրորդից, չի ազդում արգելված գոտու էներգիայի վրա, բայց զգալի փոխում է վիճակների խտությունը։ Структура и стабильность однослойных и многослойных зигзагных нанотрубок из нитрида бора исследована в рамках теории функционала плотности в обобщенном градиентом приближении (GGA). Результаты показывают, что число слоев, начиная со второго слоя, не влияет на ширину запрещенной зоны, но значительно увеличивает плотность состояний.
Keywords: Physics; Science