Антипероксирадикальная активность витамина B12 - С. Г. Минасян; Л. Н. Мхитарян; З. О. Манукян; Л. А. Тавадян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Изучена антипероксирадикальная активность цианокобаламина (витамин B12) в водной среде при физиологических температуре и pH методами определения поглощающей емкости по отношению к кислородцентрированным радикалам (ORAC) и квадратично-волновой вольтамперометрии (SWV). Установлено, что в водной среде витамин B12 непосредственно реагирует с пероксильными радикалами. Թթվածնակենտրոն ռադիկալների կլանման տարողության որոշման (ORAC) և քառակուսի ալիքային վոլտամպերաչափական (SWV) եղանակներով ուսումնասիրվել ցիանկոբալամինի (վիտամին B12) հակապերօքսիլռադիկալային ակտիվությունը ջրային միջավայրում, ֆիզիոլոգիական pH և ջերմաստիճանում: Ցույց է տրվել, որ ջրային միջավայրում վիտամին B12-ը, անմիջականորեն ռեակցում է պերօքսիլ ռադիկալների հետ: Antiperoxyradical activity of cyanocobalamin (vitamin B12) was studied in aqueous medium at the physiological temperature and pH, using the methods on determination of absorption capacity in relation to oxygen-centered radicals (ORAC) and square-wave voltammetry (SWV). It was established that in aqueous medium vitamin B12 directly reacts with peroxyl radicals.
Keywords: Science; Physics