Об антиоксидантной активности и влиянии на свертывающую систему крови некоторых амидов N-бензоил α,β-дегидроаминокислот - М. М. Халатян; С. С. Овакимян; А. Г. Мелконян; В. О. Топузян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Исследованы антиоксидантная активность ряда амидов N-бензоил-α,β- дегидроаминокислот и их влияние на некоторые параметры системы свертывания крови. Найдены вещества, которые обладают антиоксидантными свойствами, как и антикоагулянтной активностью. Ուսումնասիրվել են N-բենզոիլ-α,β-դեհիդրոամինաթթուների մի շարք ամիդների հակաօքսիդանտային ակտիվությունն ու արյան մակարդելիության որոշ ցուցանիշներ: Հայտնաբերվել են միացություններ, որոնք օժտված են հակաօքսիդանտ հատկություններով, ինչպես նաև ունեն հակամակարդիչ ազդեցություն: We studied some parameters of the blood coagulation system and lipid peroxidation of amides N-benzoyl-α,β-dehydroamino acids. There was identified some compounds with a strong antioxidants which are also have anticoagulant effects.
Keywords: Science; Chemistry