Задача термоупругого флаттера замкнутой цилиндрической оболочки - И. А. Варданян; А. А. Шмавонян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
В линейной постановке рассмотрена задача устойчивости замкнутой цилиндрической оболочки под действием неоднородного температурного поля и обтекающего оболочку сверхзвукого потока газа. Ներկայացվող աշխատանքում գծային դրվածքով դիտարկված է գազի գերձայնային հոսանքով շրջհոսվող փակ գլանային թաղանթի կայունության խնդիրը անհամասեռ ջերմային դաշտի ազդեցության տակ: In this work, the problem of stability of closed cylindrical shell under the action of non-uniform temperature field and flowing around the shell supersonic gas is considered in a linear formulation.
Keywords: Physics; Mechanics; Science