Mатематическая модель микрополярных упругих тонких стержней со стесненным вращением и метод конечных элементов - К. А. Жамакочян; С. О. Саркисян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Принимаются гипотезы, адекватным образом заменяющие свойства асимптотического решения граничной задачи обобщенного плоского напряженного состояния микрополярной теории упругости со стесненным вращением в тонкой двумерной области, на основе которых построена прикладная модель изгибной деформации тонких стержней. Ընդունվում են վարկածներ, որոնք համարժեք փոխարինում են կաշկանդված պտույտներով միկրոպոլյար առաձգականության տեսության ընդհանրացված հարթ լարվածային վիճակի երկչափ բարակ տիրույթում եզրային խնդրի ասիմպտոտիկ լուծման հատկությունները, որոնց հիմքի վրա կառուցվում է բարակ ձողի ծռման դեֆորմացիայի կիրառական մոդելը: In this paper hypotheses are accepted, which adequately replace properties of asymptotic solution of boundary-value problem of plane stress state of micropolar theory of elasticity with constrained rotation in thin two-dimensional region.
Keywords: Physics; Mechanics; Science