О хордальных пределах потенциалов типа Грина - В. С. Захарян; С. Л. Берберян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Доказывается существование хордальных пределов у потенциалов типа Грина wα(z), где a≥0 , всюду на единичной окружности, кроме исклюючительного множества E , характеристика которого дана с помощью β-емкости, где 0 < β < 1. Уточняется один результат, полученный Л. А. Сехпосяном. Ապացուցվել է լարային սահմանների գոյությունը wα(z) Գրինի տիպի պոտենցիալների մոտ, որտեղ a≥0, ամենուրեք միավոր շրջանագծի վրա, բացի այն բացառիկ E բազմությունից, որի բնութագիրը տրվածէ β-ունակության օգնությամբ, երբ 0 < β < 1: Մասնավորապես ճշգրտվում է մի արդյունք, որը ստացվել է Լ. Ա. Սեխպոսյանի կողմից: The existence of chordal limits is proven for potentials of Green type, where a≥0, everywhere on the unit circle, expect for the exceptionalE set, which characteristic is given by the b -capacity, where 0 < β < 1. In particular, a result obtained by L. A. Sekhposyan is specified.
Keywords: Mathematics; Science