An Upper Bound for the Complexity of Coset Covering of Subsets in a Finite Field - Alexanian, A. A.; A. V. Minasyan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
An upper bound is proven for the length of the shortest coset covering of a subset in a finite field, based on some properties of the stabilizer of the subset, considering the action of the General Affine Group. Ապացուցվել է վերջավոր դաշտի ենթաբազմության հարակից դասերով ամենակարճ ծածկույթի երկարության վերին գնահատականը, որը հիմնված է ենթաբազմության ստաբիլիզատորի որոշ հատկությունների վրա` դիտարկելով ընդհանուր աֆինական խմբի գործողությունը։ Доказана верхняя оценка длины кратчайшего покрытия смежными классами подмножества конечного поля, основанная на некоторых свойствах стабилизатора подмножества, рассматривая действие общей аффинной группы.
Keywords: Mathematics; Science