Ca-մոդիֆիկացված երկպարույր ՌՆԹ-ն՝ որպես ռադիոպաշտպանիչ միջոց - Ժ. Ի. Հակոբյան; Լ. Ս. Ներսեսովա; Մ. Ս. Պետրոսյան; Մ. Գ. Գազարյանց (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ստեղծվել է նոր պատրաստուկ` Ca-մոդիֆիկացված dsՌՆԹ-ն (Ca-dsՌՆԹ), որը օժտված է բարձր կենսաբանական ակտիվությամբ, ինչը պայմանավորված է նրա մեմբրան-պենետրացիոն հատկությունների բարձրացմամբ և էնդոնուկլեազների նկատմամբ կայունությամբ: Ուսումնասիրվել են Ca-dsՌՆԹ-ի ռադիոպաշտպանիչ հատկությունները 630 Ռ միանվագ ընդհանուր իոնիզացնող ճառագայթման ժամանակ: Создан новый препарат – Са-модифицированная дсРНК (Са-дсРНК), который обладает большой биологической активностью, что обусловлено повышением ее пенетрационных свойств и устойчивости к эндонуклеазам. Исследованы радиопротекторные свойства Са-дсРНК при однократном общем ионизирующем облучении в дозе 630Р. Ca-modified dsRNA (Ca-dsRNA), the preparation created by us, has a high biological activity, which is conditioned by an increase in its penetration properties and the resistance to endonucleases. The objective of this work is to study the radioprotective properties of Ca-dsRNA against a one-time total ionizing irradiation with the dose of 630R.
Keywords: Microbiology; Medicine; Science; Pharmacy and materia medica