Широкодиапазонная диэлектрическая проницаемость столкновительной плазмы с произвольным зарядом ионов - М. Е. Вейсман; Н. Е. Андреев; Г. Г. Матевосян; О. С. Ароян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
На основе решения линеаризованного кинетического уравнения Фоккера – Планка для электронов с интегралом столкновений в форме Ландау предложено аналитическое выражение для диэлектрической проницаемости полностью ионизованной плазмы с произвольным зарядом ионов, пригодное для описания высокочастотных, длинноволновых возмущений в плазме. Լանդաուի ձևի բախումների ինտեգրալով էլեկտրոնների համար Ֆոկեր-Պլանկի գծայնացված կինետիկական հավասարման լուծման հիման վրա առաջարկվել է պլազմայում բարձր հաճախականության, երկարալիք գրգռումների նկարագրության համար պիտանի անալիտիկ արտահայտություն՝ իոնների կամավոր լիցքով լիովին իոնիզացված պլազմայի դիէլեկտրիկ թափանցելիության համար: On the base of the solution of a linearized Fokker-Planck kinetic equation for electrons with a Landau collision integral an analytical expression is proposed for the dielectric permittivity of completely ionized plasma with an arbitrary ionic charge applicable for the description of high-frequency long-wave perturbations in plasma.
Keywords: Science; Physics