Прикладная теория изгибной деформации упругой тонкой балки на основе моментной теории со стесненным вращением и ее приложение к полимерам - А. А. Саркисян; С. О. Саркисян; Л. И. Маневич; С. А. Тиман (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Построена модель изгибной деформации микрополярной упругой тонкой балки со стесненным вращением. Установлена формула для вычисления плотности потенциальной энергии деформации. Решены задачи о статическом равновесии и свободных колебаниях микрополярной балки и показаны специфические эффекты учета моментных напряжений. Даны рекомендации применения построенной модели для полимеров. Կառուցված է միկրոպոլյար առաձգական բարակ ձողի կաշկանդված պտույտներով մոդելը: Հաստատվում է բանաձև դեֆորմացիայի պոտենցիալ էներգիայի խտությունը հաշվելու համար: Լուծված են միկրոպոլյար ձողի հավասարակշռության և սեփական տատանումների խնդիրները, և ցույց են տրված մոմենտային լարումների հաշվառման էֆեկտիվ յուրահատկությունները: Կառուցված մոդելի կիրառության վերաբերյալ պոլիմերների մոտ տրվում է երաշխավորություն: A model of bending deformation of micropolar elastic thin bar with constrained rotation is constructed. A formula is established for calculation of the density of the potential energy deformation. The problems of static equilibrium and free oscillations of micropolar bar are solved and specific effects of moment stresses are shown. Recommendation is given to apply the constructed model to polymers.
Keywords: Physics; Mechanics; Science