Явление Гиббса для систем Стромберга - В. Г. Меликян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Исследовано явление Гиббса для систем Стромберга. Доказано, что явление Гиббса имеет место почти во всех точках R . В случае кусочно-линейных функций для функции Гиббса получены оценки снизу и сверху во всех точках и доказано, что почти во всех точках R оценка сверху достижима. Գիբսի երևույթը հետազոտված է Ստրոմբերգի համակարգերի համար: Ապացուցված է, որ Գիբսի երևույթը տեղի ունի R -ի համարյա բոլոր կետերում: Կտոր առ կտոր գծային ֆունկցիաների դեպքում Գիբսի ֆունկցիայի համար ստացվել են երկկողմանի գնահատականներ, և ապացուցվել է, որ R -ի համարյա բոլոր կետերում վերևից գնահատականը հասանելի է: The Gibbs phenomenon with respect to Stromberg systems is studied. It is proved that the Gibbs phenomenon occurs for almost all points of R . In the case of piecewise linear functions lower and upper bounds are obtained for the Gibbs function and it is proved that for almost all points of R upper bound is attainable.
Keywords: Mathematics; Science