Построение гибридных программных систем PIC-моделирования - Д. А. Осипян; Г. Г. Матевосян; О. С. Ароян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Предложен способ разделения программы PIC-моделирования на компилируемый расчётный модуль и интерпретируемый конфигурационный скрипт, который задаёт начальные и граничные условия, а также взаимодействует с расчётным модулем на определённых этапах численного эксперимента. Ներկայացված է PIC-մոդելավորման ծրագրային համակարգերի տարրալուծման եղանակ` հաշվարկային մոդուլի և ինտերպրետացվող կոնֆիգուրացիոն սկրիպտի, որը նկարագրում է նախնական և սահմանային պայմանները։ Սկրիպտը նաև համագործակցում է հաշվարկային մոդուլի հետ թվային էքսպերիմենտի որոշակի փուլերում։ The decomposition method of PIC simulation codes into the compiled simulation module and the interpreted configuration script which sets initial and boundary conditions is presented. The script is also intended to interact with simulation module at certain stages of a numerical experiment.
Keywords: Science; Physics