Об одном методе суммирования рядов по системам Виленкина и Хаара - Г. Г. Геворкян; К. А. Навасардян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Սահմանվում է Վիլենկինի և Հաարի համակարգերով շարքերի գումարման մի նոր մեթոդ: Ապացուցվում են միակության թեորեմներ մի անհրաժեշտ պայմանի բավարարող և այդ մեթոդով գումարվող շարքերի համար: Գտնված են նաև վերականգնման բանաձևեր այդպիսի շարքերի գործակիցների համար: A new method of summation of series with respect to Vilenkin and Haar systems is defined. Uniqueness theorems for series summarizes by this method and satisfied some necessary condition are proved. Renewal formulas for such series are also found.
Keywords: Mathematics; Science