О некоторых операторах типа Бергмана с нормальными весами в шаре из ℂn - К. Л. Аветисян; А. И. Петросян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Рассмотрены введенные Шилдсом и Вильямсом операторы типа Бергмана, зависящие от нормальной пары весовых функций. Доказано, что существуют значения параметра b , при которых эти операторы ограничены на пространствах L( p, q,β ) со смешанной нормой в единичном шаре из Cn . Более того, эти операторы также являются ограниченными проекторами, при этом найдены образы L( p, q,β ) при проекциях. Դիտարկված են Շիլդսի և Վիլյամսի կողմից ներմուծված Բերգմանի տեսքի օպերատորներ, որոնք կախված են նորմալ կշռային ֆունկցիաների զույգից: Ապացուցված է, որ գոյություն ունեն b պարամետրի արժեքներ, որոնց համար այդ օպերատորները սահմանափակ են խառը նորմով L( p, q,β ) տարածությունների վրա Cn -ի միավոր գնդում: Ավելին, այդ օպերատորները նաև սահմանափակ պրոյեկտորներ են, ընդ որում գտված են L( p, q,β ) դասերի պատկերները պրոյեկցիաների դեպքում: Cn -generalizations of Bergman type operators introduced by Shields and Williams depending on a normal pair of weight functions are studied. We find the values of parameter b for which these operators are bounded on mixed norm spaces L( p, q,β ) over the unit ball inCn . Moreover, these operators are also bounded projectors, and the images of L( p, q,β ) under the projections are found.
Keywords: Mathematics; Science