Континуальная моментная теория упругости стесненного вращения для кристалла полиэтилена - А. А. Берлин; Л. И. Маневич; С. О. Саркисян; С. А. Тиман (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Построена континуальная моментная теория упругости со стесненным вращением, которая адекватна молекулярной теории кристаллического полиэтилена. Выведно уравнение баланса энергии и построен вариационный функционал указанной теории. Կառուցված է կաշկանդված պտույտներով մոմենտային կոնտինուալ առաձգականության տեսություն, որը համարժեք է պոլիէթիլենային բյուրեղի մոլեկուլյար տեսությանը: Կաշկանդված պտույտներով մոմենտային կոնտինուալ նշված առաձգականության տեսության համար դուրս է բերված էներգիայի հաշվեկշռի հավասարումը և կառուցված է այդ տեսության վարիացիոն ֆունկցիոնալը: In the present paper continual moment theory of elasticity with constrained rotation is constructed, which is adequate to the molecular theory of crystalline polyethylene. Energy balance equation is obtained and variation functional of the above mentioned moment theory with constrained rotation is constructed.
Keywords: Physics; Mechanics; Science