Սֆերաների կոնֆիգուրացիաները հաստատուն կորության տարածություններում - Ա. Հ. Առաքելյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ամփոփվում են միմյանց զույգ առ զույգ շոշափող չորս շրջանագծերի` Դեկարտի դասական թեորեմի ընդհանրացումները կոմպլեքս հարթությունում, բազմաչափ էվկլիդեսյան, սֆերիկ և հիպերբոլական տարածություններում: Приводится краткий обзор результатов обобщений классической задачи Декарта о конфигурациях четырех попарно касающихся окружностей на комплексной плоскости, в многомерном евклидовом, сферическом и гиперболическом пространствах. The generalizations of Decartes’ classical problem of four mutually tangent circles forcomplex plane, n-dimensional eculidean, spherical and hyperbolic spaces are resumed.
Keywords: Mathematics; Science