Роль кислорода при взаимодействии адсорбированных радикалов CH3O2 с органическим соединением - А. С. Мартиросян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Изучено взаимодействие адсорбированных радикалов CH3O2 с органическим соединением (RH) в присутствии следов кислорода. Установлено, что экспериментально наблюдаемые особенности процесса могут быть обусловлены не только наличием критических явлений, но и их зависимостью от отношения [RH]/ [O2]. Ուսումնասիրվել է CH3O2 ադսորբված ռադիկալների փոխազդեցությունը օրգանական միացության (RH) հետ` թթվածնի հետքերի առկայությամբ: Եզրակացություն է արվել, որ փորձում նկատվող պրոցեսի յուրահատկությունները կարող են պայմանավորված լինել ոչ միայն կրիտիկական երևույթների գոյությամբ, այլ նաև [RH] / [O2] հարաբերությունից նրանց կախվածությամբ: The interaction between adsorbed CH3O2 radicals and organic compound (RH) in the presence of oxygen traces has been studied. It was concluded, that the experimentally established peculiarities of the process were due not only to the existence of the critical phenomena, but also to thеir dependence on ratio [RH] / [O2] .
Keywords: Science; Chemistry