Теоретические предпосылки для создания реактора холодного ядерного синтеза - Д. Б. Давидян; И. Ю. Данилов; Р. В. Туманян; В. Г. Давтян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Предлагается теоретическая модель, которая обьясняет выход энергии в реакциях холодного синтеза с использованием никеля и меди. Представленная методика позволяет рассчитать, какие изотопы других химических элементов можно использовать для оптимизации выхода энергии. Результаты можно использовать для создания источника энергии промышленного значения. Առաջարկված է տեսական մոդել, որը նկարագրում է էներգիայի անջատումը նիկելի և պղնձի ներկայությամբ սառը սինթեզի ռեակցիայի ժամանակ: Մեթոդը, որը ներկայացված է հեղինակների կողմից, թույլ է տալիս որոշել, թե ինչ այլ քիմիական տարրերի իզոտոպներ կարող են օգտագործվել էներգիայի արձակումը օպտիմալացնելու համար: Արդյունքները կարող են օգտագործվել արդյունաբերական նշանակության էներգիայի աղբյուր ստեղծելու համար: The paper proposes a theoretical model which explains the energy output in cold fusion reactions, while using nickel and copper. The technique, presented by the authors, allows to determine what other isotopes of chemical elements can be used to optimize the energy output. The results can be used to create a source of energy for industrial purposes.
Keywords: Physics; Science