Some Мodifications of SAFER+ - K. M. Kyuregyan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Some modifications of SAFER+ encryption algorithm of SAFER family are presented. After these modifications SAFER+ stays secure against differential cryptanalysis, but these modifications make SAFER+ algorithm implementation ≈1.7 times faster on ARM platform. Ներկայացված է SAFER ընտանիքին պատկանող SAFER+ ծածկագրական համակարգի որոշ ձևափոխություններ: Կատարվել է դիֆերենցիալ վերլուծություն, ինչը ցույց է տվել, որ SAFER+ ծածկագրական համակարգը այդ ձևափոխություններից հետո ևս կայուն է դիֆերենցիալ վերլուծության նկատմամբ և շնորհիվ այդ ձևափոխությունների ARM պլատֆորմի վրա ≈1.7 անգամ ավելի արագ է: Представлены некоторые модификации криптографической системы SAFER+ из семьи SAFER. Проведенный дифференциальный анализ, показал, что после этих модификаций система SAFER+ также устойчива по отнoшению к дифференциальному анализу и благодаря им SAFER+ на платформе ARM в ≈1.7 раза быстрее
Keywords: Mathematics; Science