Действие кальциевого преципитата двуспиральной РНК на липидный метаболизм и перекисное окисление при генитальном туберкулезе - С. С. Овакимян; О. М. Амирханян; Сур. С. Овакимян; М. Д. Сафарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Выявлено нарушение постоянства фосфолипид-фосфолипидных соотношений с увеличением содержания лизофосфатидилхолинов при лекарственно устойчивом туберкулезе (ЛУТ), что свидетельствует о роли указанных соединений в патобиохимических механизмах этиопатогенеза ЛУТ. Ստացված տվյալների համաձայն՝ դեղակայուն տուբերկուլյոզը (ԴԿՏ) բնութագր- վում է ֆոսֆոլիպիդ-ֆոսֆոլիպիդ (Ֆլ-Ֆլ) համամասնության ֆիզիոլոգիապես հաստատուն կայունության խախտմամբ և լիզոֆոսֆատիդիլխոլինների (ԼՖԽ) պարունակության զգալի ավելացմամբ, ինչը վկայում է ԴԿՏ-ի էթիոպաթոգենեզի պաթոկենսաքիմիական մեխանիզմներում այդ միացությունների դերի մասին: The drug-resistant tuberculosis (DRT) is characterized by impaired constancy Fl-Fl ratios with increasing lysophosphatidylcholines(LPCh), indicating about the role of these compounds in pathobiochemical mechanisms of etiopathogenesis of DRT.
Keywords: Medicine; Science; Chemistry