О граничной задаче Гильберта в пространстве непрерывных функций - В. А. Бабаян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Исследуется граничная задача Гильберта в пространстве непрерывных функций. Предложена новая постановка этой задачи, которая позволяет решить ее, когда граничная функция непрерывна на Γ . В явном виде получены условия разрешимости неоднородной задачи, а также линейно независимые решения однородной задачи. Решение неоднородной задачи записывается в явном виде. Ուսումնասիրվում է Հիլբերտի եզրային խնդիրը անընդհատ ֆունկցիաների տարածությունում: Առաջարկվում է խնդրի նոր դրվածք, որը թույլ է տալիս լուծել այն, երբ եզրային ֆունկցիան անընդհատ է Γ -ի վրա: Բացահայտ տեսքով ստացված են համասեռ խնդրի լուծելիության պայմանները, ինչպես նաև համասեռ խնդրի գծորեն անկախ լուծումները: Անհամասեռ խնդրի լուծումը գրվում է բացահայտ տեսքով: The Hilbert boundary value problem in the space of continuous functions is investigated. It is introduced a new formulation of the problem, which allows to solve it when the boundary function is continuous. The conditions of the solvability of inhomogeneous problem and linearly independent solutions of the corresponding homogeneous problem are obtained in explicit form. The solution of the inhomogeneous problem is obtained in explicit form as well.
Keywords: Mathematics; Science