Связанные волны в электро-магнито-упругой пьезоактивной среде - Д. K. Гаспарян; К. Б. Казарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
В рамках полной системы уравнений электродинамики и уравнений теории упругости получены двумерные уравнения, описывающие связанный волновой процесс в электро-магнито-упругой пьезоактивной среде гексагональной симметрии. Էլեկտրոդինամիկայի հավասարումների լրիվ համակարգի և առաձգականության տեսության հավասարումների հիման վրա դուրս են բերվել երկչափ հավասարումներ, որոնք նկարագրում են ալիքային գործընթացները էլեկտրա-մագնիսա-առաձգական հեքսագոնալ համաչափությամբ պիեզոակտիվ միջավայրում: Based on complete system of electrodynamics equations and the theory of elasticity equations, the two-dimensional equations describing the coupled wave process in piezoactive electro-magneto-elastic medium of hexagonal symmetry are received.
Keywords: Physics; Mechanics; Science