Применение метода степенных рядов для построения математической модели микрополярных упругих тонких балок - К. А. Жамакочян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Рассматриваются уравнения граничных и начальных условий динамики плоского напряженного состояния микрополярной теории упругости с независимыми полями перемещений и вращений в тонком прямоугольнике. Դիտարկվում են տեղափոխությունների և պտույտների անկախ դաշտերով միկրոպոլյար առաձգականության տեսության հարթ լարվածային վիճակի դինամիկայի հավասարումները, եզրային և նախնական պայմանները բարակ ուղղանկյուն տիրույթում: Equations of boundary and initial conditions of the dynamics of plane stress state of the micropolar theory of elasticity with independent fields of displacements and rotations are considered in a thin rectangle.
Keywords: Physics; Science