On L2 -Convergence of the Quasi-periodic Interpolation - L. D. Poghosyan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
We discuss the problem of function reconstruction via pointwise values on uniform grid and in that context consider the quasi-periodic interpolation. The latest is exact for quasi-exponential functions which allow inclusion the endpoints of the interval into the grid. Քննարկվում է ֆունկցիայի վերականգնման խնդիրը հավասարաչափ ցանցի վրա հայտնի արժեքներով, և այդ համատեքստում դիտարկվում է քվազի-պարբերական ինտերպոլիացիան: Հնարավորություն է առաջանում ցանցում ներառելու նաև հատվածի ծայրակետերը, քանի որ ինտերպոլիացիան ճշգրիտ է քվազի-պարբերական էքսպոնենցիալ ֆունկցիաների համար: Обсуждается проблема восстановления функции по известным значениям на равномерной сети и в этом контексте рассматривается квазипериодическая интер- поляция. Точность интерполяции для квазипериодических экспоненциальных функций позволяет включение в сеть также концов отрезка.
Keywords: Mathematics; Science