On Convergence Acceleration of Trigonometric Interpolation - A. V. Poghosyan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
A method of convergence acceleration of the classical trigonometric interpolation is considered, which leads to interpolation with rational functions with the unknown parameter. Some convergence theorems regarding the special choice of this parameter are presented. Ուսումնասիրվում է եռանկյունաչափական ինտերպոլյացիայի զուգամիտության արագացման մի եղանակ, որի արդյունքում ստացվում է ռացիոնալ ֆունկցիաներով իրականացվող ինտերպոլյացիա` կախված անհայտ պարամետրից: Ներկայացվում են զուգամիտության թեորեմներ` այդ պարամետրի մի մասնավոր ընտրության համար: Рассматривается метод ускорения сходимости тригонометрической интерполяции, который приводит к интерполяции с рациональными функциями с неизвестным параметром. Приводятся теоремы сходимости для одного выбора этого параметра.
Keywords: Mathematics; Science